2012/08/19

īstas princeses

audzinot mazu princesi un esot sajūsmā par to, kā viņa nepilnu trīs mēnešu vecumā spēlējas ar aktivitāšu centrā iekarinātu spoguli jau trīsdesmit minūtes, sāku domāt, kas gan šodien būtu raksturīgs īstai princesei?

digitālā laikmetā, domāju, ka priekšstats par princesēm ir krasi mainījies. Ja iepriekš īstai princesei vajadzēja mācēt sajust mazītiņu zirnīti caur neskaitāmām pēļu kārtām, mūžīgi sēdēt tornī un gaidīt savi nolemto Šreku, audzināt garas bizes un mīlēt rokdarbus, tad tagad tās galvenais pienākums varētu būt sarunāties vismaz trijās svešvalodās, pārzināt brendus un jaunākās tendences, blogot un brīvdienās nesavtīgi nodoties kādam modernam vaļaspriekam. Tomēr princeses pamatiezīmes- tās nevar iemācīties vai izmainīt, gadsimtiem ejot, tas ir spoguļošanās, pucēšanās un īpaša 'rozīnīte'- tās, laikam, ir lietas, kas īstai princesei nepieciešamas vēl šodien.

galu galā diezvai pat Šreks iemīlētos Fionā, ja viņa nebūtu aizpūderējusi visiem acis ar savu dienasgaismas burvību :) , kaut gan šo burvību viņai bija laika izkopt nenormāli ilgi. Tornī taču nekā cita nebija ko darīt, kā pucēties un gaidīt!

Interesanti, kā būs, piemēram, pēc gadiem trīsdesmit?

No comments:

Post a Comment